Обучителна ЕКО-кампания за малчуганите от 9 общини

By октомври 18, 2018Uncategorized

Няколкостотин деца от общо 9 общини посетиха зеления герой Мистър Клинкер, който е талисман на детския музей „Пътят на Отпадъците“ в град Девня.

Кампанията е съвместна инициатива на „Девня Цимент“ АД, създател на музея и „Екоколект“ АД с цел да подпомогне обучението по екология на учениците. По време на интерактивното посещение, всички деца имаха възможност да научат какво се случва с отпадъците, които изхвърляме и защо е толкова важно да ги сортираме. Акцент в посещението са и цветовете на контейнерите на „Екоколект“ АД и за кой вид отпадъци са предназначени.Ползотворното управление на отпадъците е екологична тема, която „Девня Цимент“ АД засяга в много от своите социални кампании, а за година и половина, откакто музеят „Пътят на Отпадъците“ съществува е бил посетен от стотици деца.

Обучителните посещения на музея, организирани от двете компании бяха осъществени с любезното съдействие на екипите по екология на общините Белослав, Генерал Тошево, Суворово, Балчик, Аксаково, Каварна, Шабла, Долни Чифлик и Провадия. Кампанията се отличи като добър пример за съвместна работа на институциите с бизнеса в полза на природата и децата.