С Мистър Клинкер в клас

By | Uncategorized

Талисманът на Девня Цимент, Мистър Клинкер поздрави първокласниците и второкласниците от СУ Васил Левски в гр. Девня по случай първия учебен ден.

За да внесе ведро настроение сред притеснените от новото си начинание 121 малчугани, той влезе в класните им стаи, за да ги поздрави и да им пожела на добър час. Децата бяха изключително щастливи и нетърпеливи да докоснат причудливия герой. Всички те си направиха снимки за спомени, които бяха умело отпечатани върху чаши за чай, за да им напомнят за този прекрасен момент. Пожелаваме на малките учениците много успешна и изпълнена с вълнуващи емоции учебна година!

Мистър Клинкер бе участник в регионален форум под мотото “Бизнесът – сила за добро”

By | Uncategorized

Мистър Клинкер бе участник в първия от поредицата за 2019-та година регионални форуми на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН под мотото “Бизнесът – сила за добро”, който се проведа на 26 юни в партньорство със Солвей Соди – домакини на събитието, Икономически университет – Варна и Варненска търговско-индустриална камара.

Read More

Участие на Мистър Клинкер в ЕКО пърформанс в Морската градина във Варна

By | Uncategorized

На 15 юни 2019 г. актрисата и режисьор Ива Панева, автор на детски пиеси, заедно с Мистър Клинкер участваха в ЕКО пърформанс пред Национална астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ гр. Варна. Деца от Варна и Каварна учеха за ползите от рециклирането, участваха в театрални, арт и танцови ателиета. Проектът се осъществява от Сдружение Наш Свят с подкрепата на програма „Публики“ Национален фонд Култура.

Мистър Клинкер бе специален гост на ученическо състезание на тема „Твоят отпадък е моя суровина“

By | Uncategorized

На 3 май 2019 г. представители на Девня Цимент взеха участие в състезанието „Новите професии в кръговата икономика изискваща креативност и иновации“ на тема: „Твоят отпадък е моя суровина“, в което се включиха 67 ученици (в 31 отбора) от 8 до 12 клас от професионалните гимназии от Област Варна. По време на състезанието участниците имаха възможността да представят презентации и макети по обявената тема в сферата на кулинарията, модата и дизайна, строителството, новите технлогии, които бяха оценявани от компетентно жури с представители от Община Варна, РУО – Варна, Технически университет – Варна, Варненки Свободен Университет, както и представители от Агрополихим, Веолия Енерджи Варна ЕАД, Девня Цимент АД, „Солвей Соди” АД и фирми от бранша.

Read More

Детският музей на отпадъците с престижна „зелена“ награда

By | Uncategorized

Националният конкурс „Най-зелените компании на България“ връчи за 8-ма поредна година награди на най-отговорните компании, общини и неправителствени организации в страната.

За пореден път компанията Девня Цимент АД, създател на музея, беше отличена, като тази година зае престижното 1-во място в категорията Индустрия и производствен сектор с проекта „Пътят на отпадъците“ – интерактивен детски музей. Read More

Официално откриване на детския музей

By | Uncategorized

С много детски усмивки и смях премина откриването на интерактивния музей „Пътят на отпадъците“ в град Девня. Първите посетители, които гледаха обучителен куклен театър с автор Ива Панева, бяха петокласници от СОУ „Васил Левски“.  Дори порасналите гости на откриването не устояха на страхотното представление и останаха да го гледат заедно с децата. Read More

Отпадъците могат да се превърнат в гориво

By | Uncategorized

Всеки ден големи количества битови и промишлени отпадъци се депонират в сметищата на България. Междувременно, градовете продължават да се разширяват и често претоварват  местните системи за управление на отпадъците. За съжаление тази практика е обичайна за България към момента. Read More